top of page

Training | Management

Masterclasses: Boost your Industry Results

Haperen processen regelmatig en heb je het gevoel dat er nog veel meer geld te rapen is door efficiëntere en agile End-to-End processen? Heb je regelmatig te maken met kwaliteitsklachten of te hoge productie uitval? Wil je een doorbraak realiseren om jouw organisatie naar een excellence niveau te brengen met een bijzonder aandacht voor veiligheid, duurzaam ondernemen en een hoge betrokkenheid van je medewerkers?

Wat kan je verwachten?

 

In onze volgende Masterclasses voor professionals en leiders krijg je praktische instrumenten aangereikt die je direct kan inzetten om te excelleren in domeinen waar nog tal van opportuniteiten schuilhouden.  Je leert in deze masterclasses ook holistisch naar je verandertrajecten te kijken aan de hand van onze POWER© methode waarbij je enerzijds focust op systemen en structuren en anderzijds op relatie en cultuur.

Voor wie?

 

Operations managers, productieverantwoordelijken, continuous improvement practitionars, …

Praktisch

 

Deze 6 masterclasses worden gegeven in kleine groepen van max. 12 deelnemers in de prachtige ambiance van onze locatie LinkDistrict Haacht.  Deze modules kunnen ook in-company gegeven worden op maat van uw bedrijf.

Module 1: Kompas management

​In deze Masterclass leer je als leidinggevende het 7-stappenproces van kompas management (Japans: Hoshin Kanri] om strategie te vertalen naar strategische plannen en doelen.  Kompas Management bevordert de communicatie en participatie in het definiëren van doelstellingen en het verantwoordelijk maken van medewerkers voor het behalen van hun doelen.

 

Module 2: KBI's / gedragsindicatoren om doelstellingen te realiseren

 

​75% van de strategieën falen in de uitvoering.  In deze masterclass leer je aan de hand van praktijkervaringen om in 4 disciplines jouw belangrijkste organisatiedoelen te bereiken, ondanks de dagelijkse afleidingen en drukte. Je leert hoe je moet sturen op mindset en gedragsindicatoren om jouw resultaten te boosten.  Je krijgt praktische handvaten aangereikt die je meteen toepast op jouw eigen organisatie.  

Module 3: End-to-end value creation

 

Diagnostische kaarten vormen de basis om service- en/of productieprocessen in kaart te brengen. Het visualiseren van processen maakt het mogelijk problemen (anomalieën, storingen, klachten, frustraties) te relateren aan bronnen en aan meer algemene organisatorische of gedragskenmerken.  Je leert de belangrijkste instrumenten die je kan inzetten om jouw processen in kaart te brengen. Daarnaast bekijken we zeker manieren om processen te meten en te beoordelen zodat we op basis hiervan snel tot een tastbaar resultaat kunnen komen.

 

Module 4: 8D methode en Fast Response 

 

Bij het oplossen van problemen vormt de aanpak vaak een grotere uitdaging dan het oplossen van de problemen zelf.  Geïnspireerd op de 8D methodologie en Fast Response Process, die hun oorsprong kennen in de auto-industrie, leer je een systematiek die je de juiste keuzes laat maken om problemen efficiënt en structureel op te lossen. Daarnaast vormen ze het perfecte communicatiemiddel om het proces van probleemoplossing naar andere stakeholders transparant te maken. Beide instrumenten leveren in een paar weken fundamenteel resultaat op jouw kwaliteits- en productiecijfers.

 

Module 5:  Problem solving tools

 

Deze module sluit naadloos aan bij de masterclass rond problem solving process.  Meer dan 70% van de problemen kan opgelost worden via eenvoudige technieken.  We gaan dieper in op dit breed gamma van eenvoudige technieken om problemen in kaart te brengen, te analyseren en op een gestructureerde manier hun grondoorzaak te achterhalen.  Door praktische oefeningen krijg je de verschillende technieken snel onder de knie en leer je hoe ze zo effectief mogelijk toe te passen.

 

Module 6 : Genchi Genbutsu 

 

“Ga kijken op de werkvloer om echt te begrijpen wat er aan de hand is”. Dat is wat Genchi Genbutsu betekent. Het staat voor de diepgewortelde overtuiging om de werkvloer (‘de gemba’) centraal te stellen, daar waar het toevoegen van waarde voor de klant plaatsvindt.  

We geven jou inzicht in de principes die achter deze aanpak schuilgaan zodat dit een erg krachtige peiler wordt van jouw ‘daily management’.  Op basis van dit diepgaand inzicht bekijken we ook hoe we deze principes kunnen verankeren in elke omgeving zoals bijvoorbeeld via georganiseerde gemba walks, via process audits of via jouw eigen standaard werk…

Interesse?

Deze modules worden  in-company gegeven op maat van uw bedrijf en kunnen ook doorgaan in onze eigen locatie LinkDistrict Haacht.

Je kan ons steeds vrijblijvend contacteren via info@boostfactor.be of +32 468 10 36 27

bottom of page