top of page

Training | Management

STEP© Safety
Impact Traject

Wil jij veiligheid naar een hoger niveau tillen binnen jouw fabriek of organisatie? Ben jij op zoek naar een krachtige manier om jouw medewerkers nog meer bij veiligheid te betrekken en om de veiligheidsprocedures binnen je bedrijf consequent te laten toepassen?  Streef jij naar medewerkers die veiligheid steeds ‘top of mind’ hebben tijdens hun werkzaamheden en met hart en ziel meewerken aan een veilige organisatie?

Wat?

 

Uit onze jarenlange praktijkervaring en onderzoek in complexe industriële omgevingen, werd het STEP© Safety traject ontwikkeld dat zich focust op de menselijke en emotionele aspecten voor langdurige uitmuntendheid in veiligheid. We gebruiken veiligheid in de ruimste zin van het woord en het omvat ook alle gezondheid, welzijn en leefmilieu aspecten op het werk.

Rationele aspecten van veiligheid zijn vaak eenduidiger te beïnvloeden en te verbeteren.  Ze blijven onder de directe aandacht omdat ze wettelijk verplicht zijn.  Kwantitatieve, meetbare veiligheidsprocedures en technische veiligheid vereisen daarom minder veranderingsmanagement in een organisatiecultuur.  De emotionele, menselijke factor heeft eveneens een grote impact op veiligheid. Hoe gaan we als individu, team en organisatie om met regels en procedures?  Hoe prioritair vinden we veiligheid echt? Spreken we elkaar aan over veiligheidsgedrag op de werkvloer?  Zien en melden we steeds alle veiligheidsproblemen of kiezen we soms voor de “snellere’ (en soms gevaarlijkere) binnenbocht?

Om in te spelen op de verschillende niveaus binnen jouw organisatie gaande van senior management tot frontliners hebben we een integrale aanpak uitgewerkt toegespitst op een industriële context en waarbij verschillende disciplines gecombineerd worden: operational excellence, lean filosofie, gedrag- en mindsetverandering, brain & behavioral based safety. 

Het STEP© Safety traject doorloopt steeds een drievoudig stappenplan gaande van reflectie en bewustwording, voortdurend verbeteren tot verankering in de dagelijkse realiteit.  Elk traject bestaat uit een intake gesprek, expertdagen, on-call consultancy, ervaringsgerichte opdrachten en spelvormen, groep-coaching en thuisleerdagen.

  1. STEP-UP voor management. Meer info

  2. QUICK-STEP voor eerste lijn managers. Meer info

  3. CHAMPION-STEP voor Safety Champions en Comité Veiligheid (CPBW). Meer info

 

Investering

 

Dit training & consultancy aanbod is op maat van uw bedrijf.  Het STEP© Safety traject en de modules STEP-UP, QUICK-STEP en CHAMPION-STEP kunnen als aparte onderdelen aangeboden worden, steeds aangepast in functie van de veiligheidsmaturiteit binnen je organisatie.  Wij maken graag een voorstel van samenwerking en investering op basis van het gewenste programma.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd, neem dan contact op via info@boostfactor.be of +32 468 10 36 27.  We geven graag verdere toelichting en gaan samen met je na hoe jouw noden en leerbehoeften zullen worden ingelost.

Over de trajectbegeleiders

 

BoostFactor trajectbegeleiders hebben een brede ervaring opgedaan in productie-en logistieke bedrijven.  Ze hebben allen een zeer goede reputatie met veiligheid en beschikken over uitstekende vaardigheden als facilitator.  Afhankelijk van de noden en behoeften kunnen wij meerdere trajectbegeleiders inzetten.

bottom of page