top of page

Traject begeleiding

Trajectbegeleidingen om organisaties duurzaam fit te maken

BoostFactor trajectbegeleidingen zijn steeds op maat en bouwen verder op wat er al is in jouw organisatie. We geven een boost aan de reeds bestaande processen en hebben een integrale aanpak voor verandertrajecten, transformaties en cultuurversterking. We werken op alle niveaus van een organisatie gaande van senior management tot de operationele werkvloer.

We hebben geen toverformule, maar hebben wel een methodische aanpak POWER© ontwikkeld om strategische focus én gedisciplineerde operationele uitvoering dagelijks met elkaar te verzoenen. Om leren en groeien bij medewerkers en managers te stimuleren heeft BoostFactor een eigen ontwikkelde toolbox met ervaringsgerichte leer- en spelvormen.

Wil je ontdekken hoe we onze klanten begeleid hebben met hun trajecten? Neem dan zeker een kijkje in onze cases.

Image by Barney Yau

Populaire trajectbegeleidingen

De volgende voorbeelden van onze populairste trajectbegeleidingen geven je een beter idee van wat je kan verwachten van de BoostFactor trajectbegeleidingen.

Image by Ümit Yıldırım

Veiligheid op nr. 1

Veiligheid, gezondheid en welbevinden blijft een grote bezorgdheid bij industriële leiders en is een veelgevraagd traject. BoostFactor geeft een boost aan de bestaande veiligheidsprocessen en optimaliseert deze waar nodig.  Op maat van uw organisatie bouwen we unieke ervaringsgerichte leer- en spelvormen om veiligheid te boosten, gaande van een veiligheidsdag en off-site dagen voor het voltallige personeel, outdoor of indoor teamdagen, workshops, teasers, intervisies, tot specifieke trajecten veiligheid voor leidinggevenden en ambassadeurs enz. Trajecten veiligheid worden vaak in combinatie genomen met begeleidingen rond welbevinden, verbondenheid en leiderschap.

Image by Hannah Busing

LEAN verankeren in het DNA van je organisatie

Systemen en slimme processen bieden structuur en zijn essentieel, maar het zijn jouw vakmensen die ermee werken!  BoostFactor is een expert in proces excellentie (Lean) met jarenlange ervaring in het implementeren van Lean trajecten bij internationale organisaties tot kleine KMO’s in diverse sectoren. We werken op zowel structuur als op cultuur en mens. We verankeren de verworven vaardigheden in jouw organisatie en bouwen mee aan een leger van interne probleemoplossers binnen jouw organisatie via onze train-the-trainer aanpak.  Enkele voorbeelden: 5S, gemba walks, gestructureerd en gefocust teamoverleg, probleemoplossing, end-to-en processen faciliteren enz.

Image by Claudio Schwarz

Aandachtmanagement

Leidinggevenden, management teams, experten in industriële omgevingen in het algemeen staan onder druk.  Het gevoel hebben dat je geleefd wordt, te veel wordt gestoord en te weinig tijd hebt voor de echt belangrijke zaken is een zeer actueel thema.  De cijfers over stress, burn-out en ziekte zijn allesbehalve goed. Aandachtsmanagement is een veel gevraagd traject en rollen wij top-down uit in organisaties als hefboom voor meer productiviteit, efficiëntie, welbevinden en persoonlijk succes. Het vertrekt vanuit 2 basisprincipes uit aandachtsmanagement; ‘zonder aandacht is tijd waardeloos’ en ‘focus op de cirkel van invloed’. Deze begeleiding kan gecombineerd worden met andere trajecten rond bv. leiderschap, samenwerking, proces excellentie (Lean) en cultuur.

Image by George Pagan III

Focus op purpose

Onze trajectbegeleidingen zijn integrale trajecten waarbij we holistisch werken.  Gaande van een off-site strategische management meeting om een goestinggevende purpose te faciliteren, tot trajecten waarbij BoostFactor met de botten aan in het werkveld mee change trajecten faciliteert!  De 5 unieke pijlers van onze POWER© trajectbegeleidingen zijn:

  1. Purpose: connecteren rond een gedeelde droom en definiëren van de ambitie.

  2. Organisatie : bouwen aan een zelfredzame organisatie, sterk leiderschap en een cultuur van cohesieve performante teams.

  3. Werksystemen: verbeteren van de werking van systemen om het gewenste gedrag te bereiken.

  4. Energie: gedragen engagement en energie voor transitietraject.  De energie module is gedocumenteerd in ons boek.

  5. Resultaat: Verandering verankeren in cultuur en structuur.

Interesse?

Contacteer ons op info@boostfactor.be of +32 468 10 36 27. We geven graag verdere toelichting over onze trajectbegeleidingen voor bedrijven, operationele omgevingen en ondersteunende diensten.

bottom of page